Kintar: “Budapest szerelem első látásra!”

KINTAR első ízben lép fel Legendary Moments rendezvényen. Azt már pontosan tudjuk, hogy nem utoljára. Váltottunk pár szót szlovákiai útja közben.

Szia, köszönjük az interjút és azt, hogy időt szánsz ránk.

Sziasztok srácok, nagyon izgatott vagyok, hogy szombaton zenélhetek nektek!

Mesélj az elmúlt évedről. Dél-Amerika, Európa és még ki tudja hány kontinens. Tökéletes zárás lehet a magyar fellépés.

Óriási éven vagyok túl, intenzív turnékkal és rengeteg ibizai bulival a hátam mögött, amiket én szerveztem a LIO klubban. Fesztiválok terén sem pihentem, amik közül kiemelném az egyik argentin fesztivált, amin kb. 50.000 ember vett részt. A produceri tevékenységekben is egyre nagyon sikereket értem el. Idén jelöltek a DJ Mag Latinoamerica legjobb tech house DJ-i közé is. Sokat utaztam és játszottam Európában, idén pedig visszatérhetek azon városok egyikébe, amelyekbe beleszerettem. Szóval a budapesti fellépés nem is lehetne jobb befejezése ennek a csodálatos évnek.

Kintar életében és karrierjében mi lehet még egy csúcspont? Ennyi év után mi a motiváló tényező?

A zene a legfontosabb dolog, hogy folyamatosan fejlődjek és innovatív legyek, a kettő pedig elég nagy kihívás. Az sem egyszerű dolog, hogy önmagad maradj ebben a világban, de engem legjobban az emberek motiválnak. Minden egyes esemény és város, amit meglátogathatok inspiráló számomra. Én szeretnék az első lenni abban, amit csinálok. Szóval ez az egyik legnagyobb kihívás, Legendának lenni.

Nagyon nagy menet volt az utolsó magyarországi fellépésed. Nem lesz ez most se másként. Mivel készülsz?

Nagyon sokszor mondtam már, h izgatottan várom már ezt a bulit. Sok új, saját zene fog pörögni az éjszaka folyamán, progressive szett lesz, amiben keveredni fognak a tribal, techy és a dallamos elemek. Így keverem a stílusokat azért, hogy egy történetet kreáljak köztem és a közönség között.

Alkalmazkodsz a technikai vívmányokhoz?

Mindig lecsekkolom az új dolgokat, és folyamatosan próbálom maximálni eszközeimet. Mivel sokat utazom, így meg kell lenniük azoknak az fontos eszközöknek, amik segítik a folyamatos munkát.

Melyek voltak számodra a 2016-os év legnagyobb trackjei?

Pele & Shawnecy – Sixtynine // Terminal M
Oc & Verde – Maasai // Knee Deep In Sound
Andy MacDougall – Shaman (Dennis Cruz Remix) // Glasgow Underground

Mit szólsz a társakhoz, Quivver-höz és Habischman-hez?

John egy igazi úttörő a progressive house szcénában, amihez nem is igazán kell többet hozzáfűzni. Habischman pedig azon nevek közé tartozik, akik az elmúlt időszakban nagy hatással voltak a szcénára zeneproducerekként, remélem, kényeztet majd minket néhány új zenével. Szóval az elvárásom az estével kapcsolatban az izgalmammal vetekszik.

Milyen munkálatok folynak most a stúdióban?

A zenéim a DJ szettem részei. Nemrég jelent meg Sudam kiadómon a „Le Mond Est Gris”, amin a francia DJ Luxury vokálja hallható. Szerelmes vagyok ebbe a trekkbe, és óriási támogatást kapott. Idén volt egy jó remixem Saccao & Different Me és Thomas Gandey-nek a Global Underground-on.

A jövőben pedig lesz megjelenésem a Terminal M és a Stereo Productions kiadókon, és még pár nagyobb trekk 2017 elején.

Üzenet Magyarországnak?

Én próbálok mindig őszinte lenni, és tudom, hogy minden DJ azt mondja, hogy „lenyűgöző a közönségetek”. De őszintén, a legutóbbi budapesti fellépésen valami különlegeset éreztem, olyasmi érzés, mint a szerelem első látásra. Remélem, ezt az érzést újra átélhetem nálatok, és 110%-ban azon leszek, hogy olyat érezzetek, amit eddig még soha az elektronikus zenével.

Találkozunk a táncparketten!