Habischman: “a zene a megoldás minden problémánkra”

Semmiképpen sem okos dolog Quivver és Kintar mellett elfeledkezni az iráni Habischman-ről. Ő az élő példája annak, hogy talán egyetlen dolog elé nem lehet akadályt gördíteni az életben. Igen, a zene az igazi mozgatórugó hiszen mindamellett, hogy Ő jegyzi a legfrissebb Global Underground NuBreed albumot még kiváló lemezlovas hírében is áll. Váltottunk pár szót a nem éppen szószátyár, de annál inkább szimpatikus Iman Habibi-vel.

Nem lehet egyszerű a hazádból kitörni, ha a zenéről beszélünk. Hogy indult a karriered?

Fiatalabb koromban rengeteg DJ szettet és mixalbumot hallgattam, a jó zenék és egy jó mix mindig boldoggá tudott tenni. Nem számít, hogy hol nőttél fel vagy hol élsz, ha megtalálod a saját zenéd, akkor nem lehet probléma. 🙂

Csodálatos dolog ez… A zene mindent legyőz?

A jó dolog a zenében az, hogy ez egy univerzális nyelv, megoszthatod az egész világgal az érzéseidet, aminél nem számít, merre is vagy. A zene mindent legyőz, és biztos vagyok abban, hogy ez a válasz és a megoldás minden problémánkra.

A Global Underground nyilván nagy lépés volt a karrieredben. Hogyan kerültél kapcsolatba velük?

A GU csapatnak és nekem van egy közös barátunk. Steve a Selador-tól mutatott be nekik, tetszett nekik a zeném, majd felajánlották, hogy én készítsem el a következő Nubreed mixalbumot. Nagyon boldog vagyok, amiért hittek a zenei ízlésemben és tudásomban.

Mesélj az új Nubreed albumról. Mi volt a fejedben, hogyan szeretted volna összeállítani az albumot?

Volt a fejemben egy pár track, amiket nagyon kedveltem. Tudtam, hogy az album 2 CD-s lesz, szóval próbáltam két olyan DJ szettet készíteni, amik kiegészítik egymást ahelyett, hogy az egyik egy sima deep-esebb, a másik pedig egy bulisabb mix lett volna. Ezen felül készítettem 4 exkluzív trekket kifejezetten erre az albumra, pontosabban két eredeti sajátot, és két remixet.

Nyilván hallgattad a régi Global Underground albumokat is. Melyik a kedvenced közülük?

Ez természetes, Danny Tenaglia (GU10) és a Deep Dish torontói (GU25) lemezei a kedvenceim.

Hamarosan Budapesten üdvözölhetünk. Mivel készülsz?

Nem kötöm meg magam ha stílusokról van szó. Ha valami jól hangzik, akkor azt lejátszom. Többféle mappám és lejátszási listám van, de úgyis minden a jelenlegi hangulattól függ, pont ezt a véletlenszerűséget és kreativitást szeretem benne.

Mit szólsz a társakhoz, Quivverhez és Kintarhoz?

Örülök, hogy velük oszthatom meg a DJ pultot, csináltam már remixet Quivver-nek a Selador-on, szóval szerintem igazán különleges este lesz.

Milyen munkálatok folynak most a stúdiódban?

Van egy hatalmas zeném, a ’Moan’, ami Hot Since 82 Knee Deep In Sound kiadóján fog hamarosan megjelenni, nagyon izgatott vagyok emiatt. A Noir Music-on is hamarosan megjelenik a Cari Goldennel közös zenénk, és ezek mellett készülőben van néhány saját produceri munka is.

Üzenet Magyarországnak?

Hello Magyarország! Izgatottan várom a bulit a Cinema Hall-ban, remélem sokatokkal találkozhatom a tánctéren. Bulizzunk egy nagyot!!!